Interchem - Kézmosás

 

Hogyan mossuk meg a kezünket?
 

A kézmosás túl gyakran olyan szempont, amelyet általában alábecsülünk, amikor a személyes higiéniáról van szó.

De soha nem volt annyira fontos szempont, mint ebben a történelmi pillanatban, a test minden részének fertőtlenítése.  

Különösen azon testrészek higiéniája kiemelt, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljünk az emberekkel és a körülöttünk lévő világgal, nem csupán a saját egészségünk megőrzése érdekében, de ügyelve a körülöttünk élő emberekére is.

A kezek jelentik a külvilággal való első érintkezési pontunkat, és mint minden hámszövetünk, ezek baktériumterheléssel rendelkező kis szervezetekkel vannak borítva. A testben levő mikroorganizmusok általában "jók", de bizonyos esetekben elterjedhetnek és elrejthetik a kórokozó mikroorganizmusokat, például vírusokat vagy baktériumokat, amelyek felelősek a különböző betegségekért: a megfázástól a jelenlegi Covid-19-ig, vagy akár több komoly fertőzést is okozhatnak.

Immunrendszerünk általában felkészült a patogén mikroorganizmusok kezelésére. Fokozottabban kell ügyelnünk azonban kialakult járványok esetében, saját és a környezetünkben élők egészsége védelmében, valamint akkor ha az immunvédelmünk alacsonyabb  a megfelelő kézhigiéniára.

 

Ezért különösen fontos, hogy alaposan mosson kezet, ha:

  •  Kapcsolatba kerültünk állatokkal;
  • A fürdőszobába mentünk, és általában kapcsolat volt az anogenitális területtel
  • Tüsszent vagy köhögött
  • Kapcsolatba lépett beteg emberekkel ( a beteg érintése előtt és azt követően is)
  • A beteg környezetének érintését követően
  • A kezével megérinti az ételt, mert ezzel a szervezetünkbe juttathatjuk a bőrön lévő baktériumokat
  • Közösségi helyeken lévő tárgyak érintését követően (bevásárlás, tömegközlekedés, ügyintézés stb.)


Most, hogy megértjük, miért elengedhetetlen a kézmosás, lépjünk tovább egy gyakorlatibb szintre, és menjünk lépésről lépésre a mozzanatokon, hogy helyesen is csináljuk.

Először azt a szappant kell választani, amely leginkább megfelel az igényeinknek: például ha nehéz olajokkal dolgozunk, akkor elkerülhetetlen, hogy speciális készítménnyel zsírtalanítsuk a kezeket, vagy ha különösen érzékeny bőrünk van, célszerű enyhe szappant használni. amelyek hidratálják a kezünket.

Annak érdekében, hogy kielégítse minden ember sajátos és sajátos igényeit, az Interchem Italia különféle kézmosó termékeket fejlesztett ki

A napi és a gyakori kézmosáshoz a következő ajánlott:

Oxalis Sensitive Soap 5 liter

Oxalis Sensitive Soap, semleges szappan finom kamillakivonattal a bőrön.

 


Tudjon meg többet!

Oxalis Aloe Soap 5 liter

Oxalis Aloe szappan, a bőrpuhító és intenzív illatú folyékony szappan a gyakori kézmosáshoz.

 


Tudjon meg többet!

Empol Neutral Soap 5 liter

Empol semleges szappan, hidratáló és bőrvédő hatású.

 


Tudjon meg többet!

Az agresszív szennyeződések eltávolítására az Interchem Italia a következőket ajánlja:

 

Argonit Strong Soap 5 liter

Az Argonit Strong Soap szappan, amely nem tartalmaz agresszív oldószereket és gyorsan feloldja a szennyeződéseket, különösen olyan munkakörnyezetben alkalmazható, ahol az olajokkal és zsírokkal naponta érintkezik.

 

Tudjon meg többet!

 

Miután kiválasztotta a folyékony szappant, csak meg kell mosnia a kezét, és a legmegfelelőbb módon kell megtennie, kövesse ezeket az utasításokat, és ne feledje, hogy a helyes tisztítás 40-60 másodpercig tart.

Nedvesítse meg a kezét vízzel, és adjon hozzá olyan mennyiségű szappant, amely lehetővé teszi, hogy az egész tenyerét eltakarja. Ne feledje, hogy a közös adagolók által kiadott mennyiség általában elegendő a tisztításhoz. Súlyos szennyeződés esetén azonban további mennyiségű szappannal kell folytatni.Dörzsölje a kezét a tenyerével legalább 5 másodpercig!Váltakozva dörzsölje a tenyerét a kézfejhez, átlapolva az ujjait!
Forgassa el egymáson a két tenyerét!Dörzsölje ujjainak hátulját az ellenkező tenyérrel, szorosan tartva az ujjait.Dörzsölje a hüvelykujját, szorosan fogja az ujjaival, és csavarja őket!
Körkörösen dörzsölje a tenyerét!Öblítse le folyóvízzel a kezét!Szárítsa meg őket eldobható törölközővel, és ha lehetséges, zárja le a csapot ugyanazzal a törölközővel!

 

Most, hogy tökéletesen tiszta és fertőtlenített a keze, jobban meg tudja őrizni az Ön és környezetében tartózkodók egészségét.

A szappannal és vízzel való kézmosásra nem mindig adott a lehetőség, ebben az esetben nagyon hasznosak a víz-alkohol alapú gélek, mivel nem igényelnek öblítést és fertőtlenítik a kezet.

A jelenlegi miniszteri rendelkezések azt is javasolják, hogy ezeket a termékeket nagy forgalmú kereskedelmi helyszíneken tegyék elérhetővé.

 

 
 

WhatsApp

Kérdezzen tőlünk a WhatsApp-on!

WhatsApp